"Smörgåsmuffins"

Ett tidsinställt inlägg som aldrig kom upp på bloggen:

Här är receptet på brödet jag bakade till frukost igår;


  • 2 dl mjöl
  • 1/2 dl vetekli/grahamsmjöl
  • 1 msk brun farin
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk matfett
  • 1/2 ägg (2 msk uppvispat ägg)
  • 1 1/4 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman torrprodukterna.
  3. Smält matfettet.
  4. Tillsätt matfett, ägg och mjölk.
  5. Rör snabbt ihop degen.
  6. Fördela i muffinsformar.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15min.

Brödet på bilden gjordes i form instället för muffinspapper.
Dubbel sats ringlad med olivolja, soltorkade tomater och flingsalt innan gräddning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0